Scriptieprijs 2019

Landelijke scriptieprijs uitgereikt op jaarcongres in Utrecht.

Op 13 maart is in Utrecht, tijdens het jaarcongres van het UNIPA netwerk, de 4de landelijke scriptieprijs uitgereikt door de jury, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de wetenschap, het basisonderwijs en de academische leraren.

Met hoogleraar Jan van Tartwijk en bestuurder Jeroen Gommers namens de PO-raad sprak Hannah Bijlsma, voorzitter van de Beroepsvereniging van Academici in het Basisonderwijs, de 6 alumni van de genomineerde scripties toe. Er waren lovende woorden voor alle scripties maar er kon er maar een de winnaar zijn en dat was Milou Uytdewilligen van de ALPO Arnhem/Nijmegen (samenwerking Hogeschool Arnhem Nijmegen en Radboud Universiteit).

Haar scriptie: “schetst een duidelijk probleem op de school dat vanuit wetenschappelijke en praktijkgerichte relevantie is onderzocht. Beperkingen van het onderzoek worden erkend en beschreven. Het theoretisch kader is erg goed en consistent uitgewerkt en uitzonderlijk helder…. De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat de voorbereidende schrijffase (die in de methode ‘taalronde’ centraal staat) in algemene zin zijn vruchten afwerpt.”, aldus de jury.

Geplaatst op 10-04-2019