Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs in Nijmegen

Over deze locatie
Lijkt het je inspirerend aan kinderen les te geven, maar trekt een wetenschappelijke opleiding je ook? Doe je graag onderzoek en vind je het belangrijk een expliciete bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs? Ben je vwo-leerling? Dan is de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) iets voor jou.

De ALPO is een combinatie van een wetenschappelijke opleiding met een praktijkgerichte opleiding. Je leert om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de onderwijspraktijk en op basis van zelfstandig onderzoek een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onderwijs. Het gaat hierbij om een samenwerking tussen het onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit en het Instituut Pabo van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

We bieden je een traject aan dat je in staat stelt om de eindtermen van zowel een Academische studie in de pedagogische wetenschappen als een hbo-opleiding tot leerkracht primair onderwijs, efficiënt te verwerven. De opleiding wil hiermee vwo-leerlingen die gemotiveerd zijn om in het primair onderwijs werkzaam te zijn, de mogelijkheid bieden om een inhoudelijk uitdagende, praktijkgerichte én wetenschappelijke studie te volgen.

Uitvoerende instellingen

De Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs Nijmegen is een samenwerkingsverband tussen: