Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs Groningen

Over deze locatie
Wil je in het basisonderwijs aan de slag, maar eerst een universitaire studie volgen? De Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs biedt je deze mogelijkheid. Zo kun je een studie volgen die inhoudelijk uitdagend is, wetenschappelijk én praktijkgericht.

Met het programma van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs word je in vier jaar opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs en volg je tegelijk de universitaire bachelor Pedagogische wetenschappen. Het beste van deze twee werelden geeft jou een sterke basis als toekomstig leraar.

Doel van de opleiding
Als je bent afgestudeerd, kun je lesgeven aan kinderen van vier tot twaalf jaar. Je bent dan in staat wetenschappelijke inzichten over opvoeding en onderwijs te vertalen naar de onderwijspraktijk. Je kunt een voortrekkersrol gaan vervullen op de basisschool waar je gaat werken. Door zelfstandig onderzoek te doen, draag je bij aan de kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

Uitvoerende instellingen

De Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) is een samenwerkingsverband tussen:

 • Rijksuniversiteit Groningen
 • Hanzehogeschool Groningen
 • NHL Stenden Hogeschool (locatie Groningen)
 • Locaties

  Al het onderwijs wordt gegeven in de stad Groningen. Allemaal op fietsafstand van elkaar én van het station.
  Stagescholen liggen verspreid in heel Noord-Nederland. Bij de koppeling van studenten aan stagescholen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met reistijden en woonplaats.

  Websites

  Meer informatie over de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs vind je op de volgende websites:

  Contact

  Specifieke vragen over de Universitaire Pabo in Groningen?
  Stel ze aan Alette Arendshorst - Studieadviseur Rijksuniversiteit Groningen