Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA)

Over deze locatie

Wil jij het verschil maken in het onderwijs? Heb jij het lef en de ambitie om les te geven in de grote stad? Meld je dan aan bij de Universitaire Pabo van Amsterdam!

UPvA - iets voor jou?

UPvA - de opleiding:

De Universitaire Pabo van Amsterdam is een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Wij bieden een uitdagend, geïntegreerd programma met een sterke koppeling tussen onderzoek en onderwijspraktijk. Na vier jaar studeer je bovendien af met twee diploma’s: de hbo bachelor leerkracht basisonderwijs en de wo vrije bachelor pedagogische wetenschappen.

Bij de Universitaire Pabo van Amsterdam leiden we studenten op tot universitair geschoolde leerkrachten basisonderwijs die:

  • goed en gefundeerd lesgeven
  • klaar zijn voor de dynamiek van de grote stad
  • nieuwsgierig, onderzoekend en kritisch zijn
  • een inhoudelijke bijdrage willen leveren aan het onderwijs en de talentontwikkeling van kinderen.

Uitvoerende instellingen

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) bieden samen de Universitaire Pabo van Amsterdam aan.

Studenten volgen een geïntegreerd programma met vakken uit de bachelor Pedagogische wetenschappen en specifieke pabo-vakken.

Locaties

De onderwijsadministratie van de UPvA wordt geregeld door de UvA

Onderwijsbureau

Het onderwijsbureau van de Universitaire Pabo van Amsterdam is gevestigd in het gebouw van het College of Child Development and Education op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam.

Studieadvies

De Universitaire Pabo van Amsterdam heeft eigen studieadviseurs. De studieadviesgesprekken vinden over het algemeen plaats in het gebouw van het College of Child Development and Education.

Collegelocaties

Studenten volgen colleges op de Roeterseilandcampus (Universiteit van Amsterdam) en in het vlakbijgelegen Kohnstammhuis (Hogeschool van Amsterdam).

Stagescholen

Studenten lopen stage op een opleidingsschool in Amsterdam. Ze worden tijdens hun stages begeleid door instituutsopleiders (van de Universitaire Pabo van Amsterdam) en universitaire opleiders (in de stagescholen).

Websites

Meer informatie over de Universitaire Pabo van Amsterdam vind je op de volgende websites:

Contact

Heb je vragen over de Universitaire Pabo van Amsterdam?

Je vindt alle contactgegevens van de opleiding hier.

Bezoekadres:
Nieuwe Achtergracht 127
1018 WS Amsterdam
Postadres:
Postbus 15776
1001 NG Amsterdam

Wil je een keer meelopen?

Online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis van de Universitaire Pabo van Amsterdam kun je je vanuit huis volop verdiepen in deze studie. Je vindt hier bijvoorbeeld online minicolleges, een digitale campustour, FAQ’s en live events.